Boeken

Henk schreef diverse boeken op zijn vakgebied multi-actor procesmanagement en maatschappelijke innovatie. De belangrijkste boeken zijn:

Multi-actor procesmanagement: een praktische introductie (36 blz, LvDO, 2009). Dit bondige en praktische boekje introduceert Multi-actor procesmanagement en geeft praktische voorbeelden. U kunt het hier gratis opvragen.

Trinity: Model-based support for multi-actor problem solving (355 p, University of Amsterdam, 1997). Proefschrift, interessant voor mensen die de wetenschappelijke achtergronden willen zien van Multi-actor procesmanagement. Te downloaden via internet.

Een filosofie van de maatschappelijke praktijk (310 blz, Serie Samenleving in perspectief, Deel 1, Uitgeverij Parthenon, Almere, 2009). Dit boek legt een filosofisch fundament voor de maatschappij als multi-actor praktijk: het recursief perspectivisme. Zie bol.com of Managementboek.nl.

Multi-actor procesmanagement in theorie en praktijk (347 blz, Serie Samenleving in perspectief, Deel 4, Uitgeverij Parthenon, Almere, 2011). Een praktijkgericht handboek voor de multi-actor procesmanager, en iedereen die professioneel met complexe spelersvelden te maken heeft. Basis en methoden voor multi-actor procesmanagement worden gepresenteerd. Dit boek is grondslag voor trainingen en workshops Multi-actor Procesmanagement. Zie bol.com of managementboek.nl.

 

henkboeken

Mastering Three: a threefold method towards a vital building practice (58 p, Royal van Gorcum Publishers / Nyenrode Business University, 2012), co-authors Joost van Ettekoven en Anke van Hal.

Mastering Three: een drievoudige werkwijze die leidt tot een vitale bouwpraktijk (64 blz), Koninklijke van Gorcum / Nyenrode Business Universiteit, 2012), co-auteurs Joost van Ettekoven en Anke van Hal. Dit boek, verschenen in het Nederlands én in het Engels, beschrijft hoe drie verschillende innovatiemethoden in samenhang waarde kunnen genereren voor de bouwsector, maar onverkort ook voor andere sectoren. U kunt hier een gratis digitaal exemplaar aanvragen (geeft u duidelijk aan of u de Nederlandse of de Engelse versie wenst).

The Path of Humanity: Societal Innovation for the World of Tomorrow (1100 p, in press, Parthenon Publishers, Almere, 2018).

Het pad van de mensheid, maatschappelijke innovatie voor de samenleving van morgen (1100 blz, Serie Samenleving in perspectief, Deel 5, Uitgeverij Parthenon, Almere, 2018). We volgen - met vallen en opstaan - een opwaarts pad van jagers-verzamelaars tot aan onze huidige laat-moderne maatschappij: Het pad van de mensheid. De trend is dat we onze behoeften steeds meer in multi-actor samenwerking en samenhang invullen, en dat dit grosso modo leidt tot een hogere maatschappelijke kwaliteit. Maar dit gaat gepaard met forse risico’s, en de kans op een terugval is niet gering. We bevinden ons momenteel in de overgangsperiode tussen de late moderniteit en de plurimoderniteit. Het is aan ons of we de volgende stap weer omhoog zullen zetten of dat we eerst fragmenteren en terugvallen. Het boek eindigt met een beschrijving van methoden voor maatschappelijke innovatie die ons kunnen helpen verdere stappen langs ons opwaartse pad met succes te zetten.
Binnenkort verkrijgbaar in de boekhandel.