Portfolio

Henk Diepenmaat (1962) werkt sinds 1997 vanuit Actors Procesmanagement BV aan multi-actor processen. Hij heeft bijvoorbeeld gewerkt in duurzaamheid, energie, klimaat, zorg, industrie, consumentenvoorlichting, onderwijs, innovatie, mobiliteit, bouw, sport, en bestuur en beleid.

Henk denkt en werkt mee, en streeft daarbij praktische kennisuitwisseling na. U hoeft niet tot in lengte van dagen aan hem vast te zitten. Dat kan natuurlijk wel: vaak ontstaan lange relaties tot wederzijdse tevredenheid.

Een greep uit advies- en ondersteunings­werkzaamheden uit verleden en heden:

  • Advisering rond het Nationaal MilieubeleidsPlan 4 (NMP4), het spraakmakende beleidsplan dat transities en transitiemanagement op de kaart zette om weerbarstige duurzaamheidsproblemen aan te kunnen pakken.
  • Stimulering van de transitie van het Rotterdamse haven- en industrieel complex (HIC) naar een duurzame toekomst, in samenwerking met industrie, overheid en andere actoren.
  • Ondersteuning van de ontwikkeling van Milieu Centraal van een activistische telefonische consumentenhelpdesk naar een professionele multi-channel consumentenvoorlichtings­organisatie rond energie en milieu.
  • Ondersteuning van het Procesmanagement Primair Onderwijs (PMPO) bij het identificeren en omgaan met knelpunten en kansen.
  • Ondersteuning van het programmamanagement van vele innovatieprogramma’s. Een greep: Zorg, Biofuels, Groen Gas, Agro en Food/landbouw, Mobiliteit en vervoer, Ruimtelijke Ordening, Bouw, Grond-, Weg- en Waterbouw, Infrastructurele Werken, Watermanagement, Geo-Informatica, Luchtkwaliteit in Europese steden.
  • Ondersteuning en counseling van directies en verantwoordelijke managers bij hun positionering, business development en innovatieprocessen, onder meer in Zorg, Bouw (realisatie A73), Sport, Innovatie (InnovatieLink), Chemie, Energie en Klimaatproblematiek (KlimaatVerbond Nederland).
  • Projectleider van het “Kansrijke Aanpakken” project van het Nationale energiebesparingsprogramma “Meer Met Minder”.
  • Programmamanager van het transitiemonitoringsprogramma van DRIFT (the Dutch Research Institute for Transitions, Erasmus Universiteit, Rotterdam).
Hond

Trainingen, workshops en lezingen over Multi-actor Procesmanagement en - Innovatie geeft hij voor een breed scala aan bedrijven, overheden en andere organisaties. Dit doet hij als onderdeel van opleidingen of programma’s, of zelfstandig en in company, vaak in combinatie met een adviestraject. Hij scoort goed tot uitstekend in de evaluaties: hij hoort vaak tot de top van het docententeam. Lezingen zijn divers, maar raken altijd aan multi-actor procesmanagement en - innovatie.

Betrokken partijen waren onder meer: Universiteit van Amsterdam, Nationaal Renovatie Platform (NRP), DRIFT/Erasmus Universiteit, Universiteit Maastricht, Meer Met Minder, Klimaatverbond Nederland en Nyenrode Business Universiteit (Advanced Management Programme, executive onderwijs, IMBA). Deelnemers aan trainingen en workshops komen uit vele sectoren: Damen Shipyards, Zorginstellingen, Oranjewoud, BAM, Netwerk Supply Chain Management (SCM), diverse verzekeraars (VGZ, Achmea), Vernieuwing Bouw (de Bouwcampus), Binnenstadservice, Aedes en diverse corporaties, provincies, diverse gemeenten, netwerkorganisaties en kleine zelfstandigen.

Meer weten? Neem dan contact op.