Over Henk

Henk Diepenmaat (1962) begon zijn carrière bij TNO: de Nederlandse organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek. Sinds 1997 werkt hij als zelfstandig adviseur vanuit Actors Procesmanagement BV. Hij is getrouwd, heeft twee volwassen zoons en woont in Zeist.

Hij rondde verschillende academische studies af aan universiteiten in binnen- en buitenland, en combineerde e.e.a. in zijn promotieonderzoek naar multi-actor processen (Universiteit van Amsterdam, 1997).

Henk’s focus ligt op innovatie, maatschappelijke verbetering en duurzaamheid. Hij adviseert en helpt bedrijfsleven, overheid en andere organisaties in complexe spelersvelden bij strategie, innovatie, ontwikkeling en uitvoering van concrete multi-actor processen. Ook geeft hij op verzoek in company en open workshops, lezingen en trainingen multi-actor procesmanagement en - innovatie. Hij is auteur van verschillende boeken op zijn vakgebied, waaronder het handboek Multi-actor Procesmanagement in theorie en praktijk en zijn magnus opus ''Het Pad van de Mensheid''.

Henk richt zich voornamelijk op de maatschappelijke praktijk, maar heeft regelmatig connecties met de academische wereld.

Henk Diepenmaat

Zo was hij in deeltijd Senior adviseur/onderzoeker en programmamanager bij DRIFT / Erasmus Universiteit Rotterdam en Associate Professor aan Nyenrode Business Universiteit te Breukelen. Op dit moment is hij Professorial Fellow bij Maastricht Sustainability Institute (MSI, Maastricht University).

Meer weten? Bekijk zijn LinkedIn profiel of zijn portfolio.