Diensten

Advies en ondersteuning

Henk adviseert en helpt verantwoordelijken en managers in bedrijfsleven, overheid en andere organisaties bij het opereren in complexe spelersvelden. Dit kan op de korte termijn, rond een urgente kwestie. Dit kan op de langere termijn, structureel. Ook de combinatie komt vaak voor: het betreft dan visie, strategie, innovatie, ontwikkeling én uitvoering van multi-actor processen. Henk ondersteunt regelmatig directeuren en managers, hij treedt dan op als coachende sparring partner achter de schermen. Het zal u verbazen wat een aantal gesprekken al kan doen (zie recensies).

Tijdelijk aan boord

Regelmatig stapt Henk voor een langere periode in deeltijd aan boord bij organisaties om een programma of klus mede op te zetten en aan te pakken. Op deze wijze beschikt uw organisatie structureel over top expertise in multi-actor procesmanagement als onderdeel van het eigen team.

Training

Ook geeft hij workshops, trainingen en lezingen multi-actor procesmanagement en - innovatie. Deze worden direct betrokken op de eigen praktijk van deelnemers. Ze worden doorgaans hoog gewaardeerd (zie recensies). De omvang varieert van een korte lezing tot een meerdaagse training. Uw doelen staan hierbij voorop.

Moderatie en facilitatie

Henk is een gewaardeerde voorzitter, moderator en ontwerper van vergaderingen, discussies, workshops, panel- en zaalgesprekken (zie recensies). Hij is open, transparant en ervaren. Hij voelt zich voor vele groepen op zijn gemak omdat hij zich gemakkelijk inleeft in verschillende culturen. Zijn vaardigheden in multi-actor processen staan er garant voor dat verschillende belangen, standpunten, knelpunten  en verbetermogelijkheden goed uit de verf komen. Hij draagt zorg voor een goede en open sfeer, maar helderheid wordt niet geschuwd.

henk-huis

Combinaties op maat

Sterk is ook de combinatie van advies, training en moderatie op maat. Een training loopt bijvoorbeeld naadloos door in een ontwikkelactiviteit, een probleemoplossing, een organisatiestrategie of een programmaontwerp. Dat kan op zijn beurt vragen om gefaciliteerde sessies. Andersom vraagt een adviestraject soms om ondersteuning van u en training van uw medewerkers. Wilt u zeker zijn van een passende aanpak, overweeg dan een combinatie op maat.

Meer weten? Neem dan contact op.